Razmišljate o nakupu ali zamenjavi Davčne blagajne?

NAMENSKO DIGITALNO POTRDILO

Kako pridobiti namensko digitalno potrdilo in čemu bodo služile vse informacije na izdanem računu?

Za izvajanje davčnega potrjevanja računov pri Finančni upravi oz. za uporabo davčne blagajne, bo uporabnik obvezno potreboval namensko digitalno potrdilo.


Gre za brezplačno potrdilo v elektronski obliki. Zahtevek za dodelitev potrdila lahko podjetje ali podjetnik vloži elektronsko prek portala eDavki.
To namensko digitalno potrdilo bo namenjeno le za izvajanje davčnega potrjevanja računov, ne pa tudi za izvajanje vseh ostalih transakcij v imenu podjetja.

NAMENSKO DIGITALNO POTRDILO

Kako do potrdila?

Namensko digitalno potrdilo boste pridobili tako, da boste vložili zahtevek za njegovo dodelitev prek portala eDavki, in sicer v elektronski obliki.
Vloga za pridobitev namenskega digitalnega potrdila na portalu eDavki bo imela oznako DPRPridobitevDP in bo vključena v skupino obrazcev Davčno potrjevanje računov. Poleg vloge za pridobitev namenskega digitalnega potrdila bo v skupini obrazcev Davčno potrjevanje računov tudi vloga za preklic namenskega digitalnega potrdila DPR-PreklicDP.

Kot je omenjeno, bo potrebno vložiti zahtevek, nato pa boste v osebni predal na portalu eDavki prejeli avtorizacijsko kodo in referenčno številko. Na podlagi prejetega boste na potralu prevzeli namensko digitalno potrdilo.


Namensko digitalno potrdilo za davčne blagajne bo veljalo pet let.

O tem, koliko digitalnih potrdil boste uporabljali za izvajanje postopka potrjevanja računov, se boste odločili sami. Možno bo pridobiti več potrdil ali uporabljati kopije potrdil. Potrdila bodo lahko nameščena na posamezni elektronski napravi ali centralno.

Za samo digitalno potrdilo boste potrebovali tudi prijavo številko vašega poslovnega prostor. To boste lahko prejeli na Geodetski upravi Republike Slovenije.

Povzeto po: FURS: http://www.fu.gov.si/fileadmin/Internet/Nadzor/Podrocja/Davcne_blagajne_in_VKR/Vprasanja_in_odgovori/Vprasanja_in_odgovori_1_izdaja_Davcno_potrjevanje_racunov.pdf

Povpraševanje

Kako ste nas našli?: Facebook
  Spletna stran / Google
  Povedali so mi prijatelji / znanci
  Drugo

Prepiši številke: *
Pošlji